НАЙ-НОВОТО ОТ ДЕРМАТОЛОГИЯТА
И МЕДИЦИНСКАТА КОЗМЕТИКА

HI-FU 7D
ULTRAFORMER III

Високоинтензивен, фокусиран ултразвук. Модерният нехирургичен лифтинг, с който вече може да се третира и зоната около очите и челото съвсем безболезнено
Високоинтензивен, фокусиран ултразвук. Модерният нехирургичен лифтинг, с който вече може да се третира и зоната около очите и челото съвсем безболезнено

HI-FU 7D технологията е известна под името „ХАЙФУ“ от английското съкращение HIFU (High Intensity Focused Uitrasound),използваща микрофокусиран ултразвук с висока интензивност за неоперативен лифтинг на околочен контур, двойна брадичка, цяло лице, шия, деколте, корем, ръце, колене, вътрешни и външни бедра и други.

Най-новото в областта на дерматологията и медицинската козметика – единственият в Русе последно поколение:

Одобрена е от FDA за лечение на болки и С помощта на „ХАЙФУ“, прецизно фокусирана фракционна ултразвукова енергия, прониква дълбоко в кожата без да нарушава нейният повърхностен слой, в резултат на което се постига стягане и уплътняване на кожата на лице, шия, деколте и тяло, като е доказано, че ниските нива на лазерното излъчване и енергия са напълно неинвазивни, безопасни и нямат странични ефекти.

С какво „HIFU” е различен от лазерите и IPL?

За разлика от другите устройства за стягане и подмладяване на кожата като лазери, радиочестоти и IPL, които въздействат на различните слоеве на кожата, „ХАЙФУ“ технологията достига много по-дълбоко до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен като SMAS.

Той е изграден от колагенови и еластинови влакна и образно може да бъде сравнен с рамка, поддържаща меките тъкани на лицето. С течение на времето колагенът в SMAS слоя намалява, в резултат на което кожата увисва и се образуват бръчки и гънки. Ето защо, за да се получи ефективен лифтинг на кожата, трябва да се въздейства върху колагеновите влакна на ниво SMAS.

Какво представлява апаратът?

Фокусираната ултразвукова енергия се доставя с помощта на специални картриджи (накрайници). Картриджът, с който се доставя енергията до SMAS слоя, е обозначен с DS- 4,5mm. Енергията прониква на дълбочина 4,5 мм като повишава температурата в точките на въздействие. В резултат на това, колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата, се свиват и скъсяват, като по този начин повдигат SMAS-слоя, който поддържа всички меки тъкани на лицето. Преди използването на технологията HIFU достигането до SMAS-слоя беше възможно само по хирургичен път.

Въпроси & Отговори

✓ Как работи?
Апаратът използва различни накрайници за различна дълбочина на проникване. За проникване до дълбока дерма на дълбочина от 3,00 мм се използва картриджът DS-3, Omm, а за повърхностната дерма (до 1,5 мм) се използва картриджътDS1,5m.
Картриджът, с който се доставя енергията до SMAS (повърхностния мускулен апоневротичен слой ), е обозначен с DS-4,5mm. За различните зони на лицето и шията се използват различни протоколи, но в повечето от процедурите комбинираният ефект на лифтинг и стягане на кожата се получава в резултат на комбинирано въздействие с картриджите L-4,5mm, DL-3.0mm, L-M 2.0 и L- 1.5
Апаратът използва още три картриджа за тяло-L-13mm и L -9mm и L-6мм чрез тях се насочват множество фокусирани ултразвукови вълни, които предизвикват силни вибрации дълбоко в мастните тъкани и разбиват мембраните на мастните клетки, по този начин успешно се третират области с мастни натрупвания, подходяща процедура за отслабване в областта на корем, паласки, бедра, брич, ръце, задни части и др.
Редуцира се ефективно целулита и изглажда стриите, повишава се вътреклетъчната температура и се ускорява разграждането на мастни депа.
✓ Кога е подходящо да се направи „HIFU”?
Тази процедура е подходяща както за жени, така и за мъже на възраст над 30 години, които все още не са за хирургичен лифтинг, но имат отпускане на кожата и биха искали да получат видимо подмладяване и най-вече стягане на кожата и контурите.

Подходящ е всеки пациент с леко до умерено ниво на „отпусната” кожа. По-ниско стоящите вежди или клепачите например, са първите знаци за отпускане . Чрез обновяване на кожата в дълбочина се повдигат веждите, което, от своя страна, намалява излишната кожа на клепачите, отваря очите и придава по-младежки и свеж вид на лицето.

✓ Болезнена ли е процедурата с “HIFU”?
Благодарение на най-новата седмо поколение апаратура, 7 D ULTRAFORMER III е абсолютно безболезнена, но праговете на дискомфорт варират при различните пациенти. Възможно е да има известен дискомфорт, докато има излъчване на ултразвука, който е временен.
✓ Има ли някакви странични ефекти след процедурата с “HIFU”?
Възможно е да има леки зачервяване на кожата в рамките на един час до 1-2 дни. Много рядко може да има лек отток, както и на по-нежните части на кожата (в повечето случаи чело и около очи)
✓ Колко дълго продължава да действа процедурата?
Пациентът може да забележи веднага ефект на стягане, но максимален резултат се постига в интервал от 3 до 6 месеца, докато трае изграждането на нова, стабилна колагенова структура.
✓ Колко процедури са необходими?
Обикновено се постигат добри резултати още след първата процедура, но при по- зряла и отпусната кожа може да се наложат 3 процедури, които да се извършват веднъж на 2-3 месеца.

1. Бързият лифтинг ефект след процедурата се наблюдава благодарение на интензивното производство на топлина в третираната S.M.A.S. зона достигаща до 65°С – 70°С, което води до образуване на точки на коагулация на колагена в този слой. В резултат на коагулацията на колагеновите влакна, те се свиват и скъсяват, което води до намаляване на общия обем на S.M.A.S. (повърхностна мускулно-апонефрозна система) и сравнително бърз лифтинг ефект. Благодарение на технологията на „високоинтензивните фокусирани вълни“, останалите слоеве на кожата в третираната зона остават непокътнати и без риск за термично увреждане.

2. По-бавният, но по-стабилен във времето вторичен лифтинг ефект е в резултат от процесите на регенерация на термично-увредените колагенови влакна. Термично-коагулираният в третираната S.M.A.S. зона колаген довежда до „нежна асептична възпалителна реакция“ в резултат на нанесената термична травма. Това е специфичен сигнал за организма, че има увредена тъкан, която трябва да бъде заменена с нова такава. В резултат на асептичната възпалителна реакция, организмът стартира сложен биологичен и биохимичен процес наречен „автофагия“. Автофагията (от древногръцки αὐτόφαγος – „самоизяждане“) е естественият, регулиран механизъм на клетката, който разгражда ненужните или дисфункционални компоненти. В конкретния случай чрез автофагията се извършва разграждане и подмяната на термично-увредения с нов, млад и еластичен колаген.

✓ Колко процедури са необходими за постигане на добър лифтинг ефект и след колко време се достигат оптималните резултати от ХАЙФУ терапията ?
Скоростта за постигане на добри резултати от ХАЙФУ – лифтинг терапията е строго индивидуална и до голяма степен зависи от времето на ремоделиране и обновяване на колагена в кожата. Ефектът от „HIFU“ неоперативната SMAS-лифтинг терапия се увеличава в продължение на 6 месеца. За постигане на оптимален;ефект и в зависимост от състоянието на кожата и възрастта се препоръчват от 1-3 процедури първоначално през 2-3 месеца в годината за лице,а за тяло от 2-4 пъти един път месечно.Оптималият ефект от HIFU лифтинг терапията се наблюдава шест месеца след последната процедура. Устойчивият лифтинг ефект е с времетраене от 2-4 години. За запазване на добрите лифтинг резултати след първоначалния курс от процедури, в последствие се препоръчва всяка година да се извършва по една поддържаща процедура.
✓ Има ли сезонна зависимост за прилагане на процедурата и зависимост от фототипа на кожата?
Не. Процедурата може да се прилага целогодишно и е подходяща за всеки фототип кожа.

Показания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

✔ промени, свързани с възрастта;
✔ тъмни кръгове под очите;
✔ увиснали клепачи;
✔ мастни натрупвания около лицето;
✔ двойна брадичка;
✔ загуба контура на скулите;
✔ отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията;
✔ загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст;
✔ задълбочаване на назолабиалните гънки
увисване ъглите на устата;
✔ отпускане на вежди и клепачи;
✔ излишна кожа около корема, мишниците, ръцете и бедрата вследствие отслабване;
✔ мастни натрупвания на корема;
✔ гравитационна птоза (отпускане) на лицето и тялото.

Планирай посещение

Естетичен лазерен център ART Козметик - гр.Русе работи предимно с предварително записани часове, но са възможни и изключения.

Обадете се за безплатна консултация: