ВИЗУАЛНО РЕШЕНИЕ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО

Трихопигментация (микропигментация
на скалп)

Косопадът ограничава избора на прическа и може да повлияе лошо на самочувствието ви – дори късото подстригване не винаги е алтернатива. На местата, където има белези (раната трябва да не е открита) коса не расте, което може да повлияе отрицателно на вашия имидж.
Трихопигментацията или, както се нарича още скалп микропигментация, е един от начините за решаване на този проблем.

Какво представлява процедурата трихопигментация?

Трихопигментацията е процедура, при която на скалпа се татуират малки точици пигмент в кожата на главата и се създава ефект, наподобяващ вида на коренчетата на поникваща коса. Подобен ефект се постига при татуиране на веждите. Минерален пигмент се въвежда в скалпа, като се имитира космения фоликул.

В резултат на тази манипулация, получавате визуално по-гъста коса, в случаи когато вашата естествена коса изтънява, при оплешивяване, а дори и когато косата е напълно опадала. Пигментът, който се използва за трихопигментация, е достатъчно наситен – ефектът ще трае около 1-2.5 години.

Важно! За микропигментация не могат да се използват обикновени пигменти за перманент или татуиране. Те са предназначени за относително суха кожа. В същото време по скалпа има много мастни и потни жлези. Обикновените пигменти използвани на такава кожа бързо ще променят цвета си и контурите ще започнат да се размазват.

На кого би помогнала скалп пигментацията?

Трихопигментацията има най-широко приложение при мъжете, които имат косопад, оредяла коса, алопеция.
Жени, които имат белези по скалпа и не могат да ги прикрият с косата си, виждат благоприятния ефект от скалп пигментацията.

Първоначално клиентът, заедно със специалиста, избира цвета на пигмента. Палитрата е много богата и независимо от естествения цвят на косата ви, ще откриете вашия пигмент.

В някои случаи, се провеждат и алергични тестове, въпреки че алергията с пигмент е изключително рядка.

Основната фаза на подготовка за скалп микропигментацията е разработването на скица. Клиентът заедно с мастър специалиста определят къде ще бъде разположена бъдещата линия на растеж на космите, колко да бъде гъста, как ще изглеждат преходите от една зона в друга.

На кожата на скалпа няма много нервни окончания, поради това може и да не се използва анестезия. По ваше желание може да се приложи анестетичен крем преди процедурата.

Необходимо е да полагате следните грижи:

• редовна хигиена на скалпа;
• използване на Рh неутрален шампоан;
• редовно хидратиране на скалпа;
• скалпа да се пази от слънце..

Планирай посещение

Естетичен лазерен център ART Козметик - гр.Русе работи предимно с предварително записани часове, но са възможни и изключения.

Обадете се за безплатна консултация: